Wednesday, October 21, 2009

KEJOHANAN HOKI DEWAN 6s - UPSI KE 4.

(e-mail dari Encik Nur ekmal Buhary, Pengerusi Penajaan dan Promosi MASUM)KEJOHANAN HOKI DEWAN 6s UPSI KE 4 YANG AKAN BERLANSUNG PADA 23 HINGGA 25 OKTOBER 2009 AKAN DISERTAI OLEH 66 PASUKAN. KEJOHANAN TAHUNAN INI DIPERTANDINGKAN DALAM KAMPUS SULTAN ABDUL JALIL SHAH, TANJONG MALIM.


PADA MESYUARAT TEKNIKAL YANG DIPENGERUSIKAN OLEH EN. M. KULASINGAM, WAKIL PERSATUAN HOKI NEGERI PERAK, PADA 19 OKTOBER 2009 (ISNIN), SEBANYAK 66 PASUKAN TELAH MENGHANTAR BORANG PENYERTAAN KEPADA URUSETIA. 4 BUAH PASUKAN DARI NEGARA JIRAN TURUT MENGAMBIL BAHAGIAN. BILANGAN PERYERTAAN PADA TAHUN INI SEKADAR LEBIH SIKIT DARIPADA TAHUN LEPAS.


KEJOHANAN INI DIBAHAGIKAN KEPADA 5 KATEGORI, IAITU TERBUKA LELAKI (17 PASUKAN), IPT LELAKI (15 PASUKAN), IPT WANITA (15 PASUKAN), BAWAH 16 TAHUN LELAKI (12 PASUKAN) DAN BAWAH 16 TAHUN WANITA (7 PASUKAN).


SEPANJANG PERTANDINGAN, PASUKAN YANG BERTANDING TIDAK PERLU MEMBAWA KAYU HOKI. PENGANJUR TELAH MENYEDIAKAN KAYU HOKI YANG DIGUNAKAN UNTUK PERTANDINGAN. HANYA KELENGKAPAN UNTUK PENJAGA GOL SAHAJA YANG PERLU DIBAWA.


ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA PERMAINAN HOKI DEWAN MASIH BARU DALAM NEGARA. JUSTERU UPSI MENGANJURKAN KEJOHANAN INI ADALAH UNTUK MENYOKONG DAN MEMBANTUKAN MEMBANGUNKAN SUKAN UNTUK MASYARAKAT SETEMPAT.


ORANG RAMAI DIUNDANG UNTUK MENYAKSIKAN KEJOHANAN INI. MELIHAT KEPADA SAMBUTAN PEYERTAAN YANG SANGAT POSITIF PADA TAHUN INI, PENGANJUR BERHASRAT UNTUK MEMPERTANDINGKAN KATEGORI BAWAH 12 TAHUN (LELAKI DAN WANITA) PADA TAHUN HADAPAN.


AHMAD HJ OMAR.

UPSI (20/10/09).

TEL: 019 – 2436169.

Email : ahmadomar@upsi.edu.my

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..