Friday, September 24, 2010

CONGRATULATION SPORTS WOMEN

malam tadi berlangsung anugerah 'women in sports' di bangunan OCM.

tahniah saya ucapkan kepada mereka2 yang terpilih sebagai penerima.

antaranya ialah ibu bapa wong mew choo iaitu wong loy choy dan kok mee foong yang menerima anugerah 'women & sports partnership award'.

dan tahniah juga kepada jamhariah jaafar dari berita harian yang menerima anugerah 'women & sports award for journalism'. jamhariah yang saya boleh andaikan sebagai wartawan residen BH kini merupakan pengerusi coral malaysia, NGO alam sekitar yang mengambil berat karang batu di malaysia.

di akhir majlis sempat juga bertemu dengan normala abd rashid, bekas pemain bolasepak wanita yang turut menerima anugerah di majlis itu. dia telah menghambakan diri dalam bolasepak lebih 15 tahun. kini bertugas di majlis sukan perak dengan tumpuan pembangunan di peringkat kanak2 dan remaja.

namun dalam pada bergembira tu sempat dia meluahkan kekesalan tentang bolasepak wanita negara yang banyak dipinggirkan. peruntukan juga terlalu sedikit sehingga sukar untuk pembangunan bolasepak wanita dapat dilaksanakan. akhirnya bolasepak wanita negara tidak berubah.

semoga dengan perlantikan tan sri annuar musa mengenai hal ehwal bolasepak wanita dapat merubah senario bolasepak wanita negara kita supaya menjadi lebih terkenal, banyak program2 melahirkan pemain2 berkualiti dan paling utama banyak peruntukan. sebab kalau x de duit pun perancangan x boleh dijalankan bukan... kita ucapkan semoga bolassepak wanita satu hari nanti mampu dikenali bukan sekadar nama tetapi kehebatan pemain yang setidak2nya dapat memberi saingan sengit kepada negara2 lain...

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..