Wednesday, July 14, 2010

AZRAAI LETAK JAWATAN

teka teki status pengendali harimau muda a akhirnya terjawab apabila setiausaha agung FAM datuk azuddin ahmad mengesahkan menerima surat perletakan azraai khor petang hari ini.

azraai yang membimbing pasukan harimau muda A kurang 6 bulan dilantik mengisi jawatan tersebut menggantikan k.rajagobal yang dilantik sebagai jurulatih kebangsaan.

namun walaupun azraai meletak jawatan hakikatnya dia telah digantung oleh jawatankuasa teknikal FAM atas 'persembahannya' ketika membawa skuad bawah 21 tahun harimau muda ke slovakia.

bagai telah mengetahui nasib yang menimpanya azraai mengambil jalan selamat dengan memberi surat perletakan jawatan. mungkin sebab tidak mahu menanggung malu atau merasakan bertanggungjawab atas apa yang terjadi semasa membawa anak2 buah berguru di sana.

kita pun tidak jelas apa yang berlaku semasa di slovakia. kalau tahu pun buat2 lah tak tahu demi kebaikan bolasepak negara. yang tahu hanya azraai dan anak-anak buahnya. tak perlu kita nak merosakkan lagi situasi ni... dah la dari dulu silih berganti... bertukar sana sini... yang jadi mangsa pemain itu sendiri. tapi keputusan ini mungkin yang terbaik oleh FAM demi memastikan martabat bolasepak negara dipelihara.

setakat ini jurulatih harimau muda B ong kim swee bakal mengambil alih tugas azraai bagi meneruskan perancangan FAM untuk harimau muda A.

nampaknya badi abd rahman ibrahim, norizan bakar dan b.sathianathan melekat kat azraai khor cuma mungkin kes yang sedikit berbeza...

gud luck buat azraai walau dimana saja anda pergi selepas ini kerana kita sedia maklum jasa azraai kepada bolasepak sungguh besar terutama buat skuad kenari dan mungkin kehebatan azraai akan lebih terserlah sekiranya mengemudi skuad bolasepak negeri seperti b.sathianathan.
mungkin selepas ini azraai boleh kembali ke utara berganding bahu dengan ahmad yusof membawa kembali kegemilangan skuad kenari seperti yang pernah dilakukannya satu ketika dulu...

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..