Wednesday, July 14, 2010

BARISAN KEPIMPINAN BARU SAM 2010-2012

baru-baru ini (11 julai 2010) berlangsung BGM persatuan penulis-penulis sukan malaysia SAM bagi pemilihan ahli-ahli majlis baru untuk sesi 2010-2012. dirasmikan oleh ketua pengarah MSN dato' dzolkeples embong ianya berlangsung dengan lancar walaupun berlaku sedikit insiden yang mungkin memberi kesan kepada ahli-ahli majlis yang baru dilantik dan juga ahli2 SAM sendiri yang bagi saya mungkin ada baiknya walaupun ada buruknya... senarai kepimpinan baru SAM seperti berikut.

PRESIDEN
Ahmad Khawari Isa (Astro Arena)

TIMBALAN PRESIDEN
Asan Ahmad (Kosmo!)

NAIB PRESIDEN
Eric Samuel (The Star)
NorIsmadi Abd Manap (RTM)

SETIAUSAHA AGUNG
Faisal Jamal (Astro Arena)

BENDAHARI
Mohd Ali Majid (Berita Harian)

EXCO SAM
Abd Razak Ahmad (RTM)
Jalil Mat Dom (RTM)
Tumpang Saptu (RTM)
Yu Nee Kong (Sin Chew Jit Poh)
Izahar Atan (Karangkraf)
Zairee Zahir (Berita Harian)


tahniah kepada khawari yang berjaya mengekalkan jawatan tanpa di cabar oleh sesiapa (menang tanpa bertanding). begitu juga dua naib presiden iaitu eric samuel yang berjaya mengekalkan jawatannya serta muka baru barisan kepimpinan ismadi yang turut mengisi kerusi naib presiden tanpa dicabar. turut mengekalkan jawatan tanpa bertanding ialah bagi jawatan bendahari yang kekal diisi oleh haji mohd ali majid dari berita harian.

pertandingan berlaku bagi merebut jawatan timbalan presiden, setiausaha dan 5 orang ahli exco. bagi jawatan timbalan presiden 3 calon mencuba nasib tetapi akhirnya menyebelahi pengarang sukan kosmo asan ahmad yang menewaskan penyandang jawatan ibrahim bakar dan bekas setiausaha agung rahim lajis. asan sebelum ini merupakan naib presiden SAM.

jawatan setiausaha membabitkan pertandingan satu lawan satu iaitu saya sendiri bertemu ahmad alimi wan mahmood dari rtm. dan nasib menyebelahi saya apabila menang dengan majoriti 13 undi.

bagi pertandingan jawatan exco 6 calon beradu nasib untuk mengisi 5 kekosongan. namun begitu zairee zahir yang tewas 2 undi untuk kerusi terakhir akhirnya dilantik mengisi jawatan exco secara lantikan bagi mengisi satu dari 3 kekosongan kerusi 'secara lantikan' kerana mengikut perlembagaan persatuan selain 5 kerusi exco yang dilantik secara pertandingan, terdapat 3 lagi kerusi yang boleh diisi secara lantikan. jadi zairee telah pun mengisi kekosongan itu atas semangat kerjasama dan setiakawan.

disini diri saya sendiri ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada rakan-rakan ahli sam kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk duduk di kerusi 'hangat' SAM dan kepercayaan yang anda beri akan saya balas dengan berkhidmat secara jujur dan sebaik mungkin demi memastikan SAM terus relevan untuk semua ahli-ahlinya serta industri sukan di malaysia keseluruhannya. InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..