Friday, August 17, 2012

SHAPAWI MAMPU LAKSANA TANGGUNGJAWAB

ahmad shapawi ismail

terlebih dahulu saya ingin mengucapkan tahniah kepada pengarah bahagian atlet majlis sukan negara MSN, saudara ahmad shapawi ismail kerana telah dilantik mengisi jawatan ketua pegawai eksekutif (CEO) institut sukan negara (ISN) untuk tempoh setahun bermula semalam 16 ogos. kerusi yang dianggap panas bagi pengamal-pengamal sukan dalam negara termasuk rakan-rakan media sukan lantaran tugas yang sangat penting bagi meningkatkan kualiti atlet-atlet sukan bagi melahirkan jaguh bertaraf antarabangsa melalui perubatan dan sains sukan.

bagi ketua pengarah majlis sukan negara, datuk seri zolkples embong, walaupun latar belakang ahmad shapawi jauh dari tugas barunya tetapi beliau percaya ahmad shapawi mampu laksanakan tugas dengan baik berdasarkan pengalaman mengendalikan atlet-atlet negara sebelum ini. bercakap mengenai pengganti ahmad shapawi memandangkan jawatannya juga agak penting di MSN, datuk seri zolkples memaklumkan akan mengadakan rombakan secara dalaman bagi menentukan calon paling sesuai menduduki kerusi tersebut. namun tidak dinyatakan bila keputusan akan dibuat.

saya percaya dengan track record di MSN dan kerjasama semua pihak terutama kakitangan, ahmad shapawi akan dapat menjalankan tugas dengan baik demi memastikan ISN dapat terus meningkat dalam memastikan pembinaan atlet-atlet berkualiti tinggi melalui sains sukan.

kepada mantan KP ISN, datuk dr ramlan abd aziz, tahniah dan terima kasih kerana anda telah meletakkan ISN ke satu tahap yang tinggi sehingga mampu berdiri sendiri dan dihormati oleh semua pihak. semoga datuk ramlan akan terus berjaya dalam apa juga yang dilakukan selepas ini. dengarnya sebagai penasihat menteri belia dan sukan. apapun selamat berjaya...

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..