Thursday, January 9, 2014

MSN AKAN MINTA PKBM 'DISIASAT'selepas persatuan kebangsaan berbasikal malaysia PKBM masih mempertahankan tindakan kegagalan mereka atas kegagalan projek berbasikal lebuhraya di temasya sukan sea, mereka nampaknya terus angkuh dengan tidak akan bekerjasama dengan MSN untuk melaksanakan pembangunan basikal lebuhraya. baca link-link di bawah:

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/PKBMbentukbarisanpelumbasendiri/Article/index_html


mengulas mengenai perkara tersebut, ketua pengarah MSN datuk seri zolkples embong jelas tidak senang dengan tindakan tersebut walaupun akur dengan keputusan PKBM itu. namun beliau dengan nada agak tegas ketika ditemui selepas mesyuarat bersama persatuan sepaktakraw malaysia PSM akan melakukan beberapa langkah drastik yang akan diambil terhadap persatuan itu.

"menteri ada menyebut kita tak ada kuasa untuk paksa kerjasama, but bantuan itu masih daripada kementerian. peruntukan yang itu mungkin boleh kita tengok"

"saya cadang kepada menteri sebelum kita release bantuan ni, mintak dia submit the detail, apa dia dah buat dengan duit yang dibagi dahulu", katanya tegas.

katanya ini membayangkan peruntukan besar yang disalur sebelum ini yang disifatkan tidak mengikut perancangan yang betul.

ini tentunya bakal memberi tamparan hebat kepada PKBM sekiranya ia berlaku. sama-sama kita tunggu episod seterusnya nanti.

No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..