Monday, January 20, 2014

REVINGTON LETAK JAWATAN, DHARMARAJ DILANTIK KETUA JURULATIHNampaknya tahun ini boleh dikatakan sebagai tahun spekulasi dan kontroversi sukan di malaysia.

Hari ini ketua jurulatih hoki kebangsaan, paul revington sah tidak akan mengendalikan skuad hoki kebangsaan. Ia disahkan naib presiden mhc dato' nur azmi ahmad. Dato' azmi yang juga pengerusi pengurusan pasukan kebangsaan berkata perletakan jawatan revington adalah disebabkan masalah kesihatan.

Namun timbul cakap cakap dia sebenarnya mempunyai masalah dengan pembantu jurulatih yang baru dilantik iaitu mohd dharmaraj abdullah yang telah membawa skuad hoki remaja menduduki tempat ke 4 dalam kejohanan dunia disember lepas.

Revington dalam sidang media turut menegaskan masalah kesihatan (lebih tepat mengalami stress)  yang menyebabkan perletakan jawatannya.

Perletakan jawatan pengendali dari afrika selatan selatan itu sedikit sebanyak memberi tamparan kepada persediaan skuad hoki kebangsaan menjelang temasya sukan asia di korea selatan dan piala dunia di amsterdam.

Bagi mengelak terjejasnya persiapan, datuk azmi mengumumkan dharma sebagai ketua jurulatih baru. Dharma yang naik pangkat begitu pantas turut menumbulkan tanda tanya apabila arul selvaraj yang lebih senior dalam kejurulatihan tidak dilantik sebaliknya menjadi ketua jurulatih skuad junior.

Dharma letika ditemui menghormati kepitusan yang dibuat dan akan memastikan persiapan berjalan lancar dalam usaha pasukan mencapai sasaran emas di sukan asia dan sepuluh terbaik dalam piala dunia.

Revington pula akan kekal berada di malaysia sehingga tamat tender 3 bulan. Dia sentiasa bersedia untuk memberi bantuan idea jika diperlukan.

Semoga berjaya kepada revington. Dan kepada dharma dan juga arul, tahniah atas perlantikan. Semoga hoki malaysia terus maju dan berjaya di peringkat antarabangsa.


No comments:

Post a Comment

your comments is valuable..